Nici nu ştii cum trece.

9 noiembrie 2013

Nici nu ştii cum trece. Brusc..te chinuiai de mult timp cu nişte sentimente duale..te chinuiai să le transformi într-o formă accesibilă ţie, pentru a le putea manevra după bunul plac..iar bunul plac este continuu..nici măcar dezamăgire nu mai simţi..ai ajuns la un prag de suprasaturare încât nu se mai mişcă nimic în interiorul tău..nicio tresărire, niciun ghimpe, nicio curiozitate..totul e inert..şi te miră această indiferenţă azi, când ieri simţeai o exaltare..te miră această “trecere peste” care devenise o prioritate şi care îţi fura toată concentrarea în trecutul apropiat..poate că schimbarea s-a petrecut în timp ce erai preocupat cum să o schimbi..da, să schimbi schimbarea..

Mintea pământenilor e de tot râsul..câteodată este un magician prost, dar care mai scoate accidental câte un iepure din joben..cu tot cu Paşte fericit..sau la Paştele cailor..acolo s-au aglutinat momentele fericite când te zvârcoleai nopţile de dor, când îţi mirosea a euforie chiar şi în baie, când scriai mesaje lungi pentru a antrena o conversaţie..acolo ţi-ai abandonat o parte din tine..şi ai semnat şi actele de cedare a custodiei..pentru că nu îţi mai pasă de bunăstarea de atunci, dacă acum eşti stricat..te orientezi în schimb spre un mâine care să facă diferenţa..şi deja face..acceptarea situaţiei este primul pas spre vindecare..este premergătorul de care e nevoie pentru a învăţa că binele este ambalat frumos atât timp cât vrem să îl vedem..stâng, drept, stâng, drept..

Nici nu ştii cum trece. Brusc..ştii doar că îi preţuieşti apartenenţa la aceeaşi specie..că respecţi cum respiră şi cum bea apă plată la temperatura camerei.. dar nu mai preţuieşti lucrurile de care erai mândru odată..pentru că nu mai reprezintă interes..e ca şi cum iubeşti, dar nu mai eşti îndrăgostit..eşti indiferent..şi ăsta e cel mai crud sentiment, deoarece n-are pic de intensitate..n-are niciun Dumnezeu..e ca şi cum n-ar fi..

Nici nu ştii cum trece. Altcineva prin faţa ta. Care te instigă. Care vrea să rămână nu doar pentru că respiri şi bei apă plată la temperatura camerei. Ci pentru că miroşi a euforie chiar şi în baie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: